.

Pánevní dno – pevnější svaly pro lepší sexuální požitek

Co to je pánevní dno

Pánevní dno, pro ty, kteří se věnují zdravému životnímu stylu a pravidelně cvičí, tak znají spíše pojem střed těla. Jedná se o svaly dolního okraje břišní dutiny. Tyto svaly se setkávají s různými orgánovými systémy - konec trávicí soustavy, pohlavní orgány a uropoetický systém.

Pořád si nejste jisti, kde se nachází? Představte si, že potřebujete čůrat a snažíte se to zastavit, jakoby "vcucnout" dovnitř. Schválně si to vyzkoušejte. Už víte? Tak přesně to je vaše pánevní dno.

K čemu slouží pánevní dnoPánevní_dno–pevnější_svaly_ _pro_lepší_sexuální_požitek_Vibrátory-cz

Pánevní dno je bohužel zanedbávané, to však neznamená, že není důležité. Svaly slouží k podpoře všech výše zmíněných orgánů, se kterými sousedí. Kromě toho napomáhá i zpevnění páteře a tím zlepšení držení těla. Kromě těchto zdravotních výhod je zde ještě jedna, neméně důležitá. Jedná se o zlepšení sexuálního prožitku.

Výhody pevného pánevního dna

  • snížení nebo zastavení inkontinence
  • zlepšení sexuálních prožitků u obou partnerů
  • zlepšení držení těla
  • snížení zvukových efektů při souloži
  • problémy s bolestí zad
  • potíže s hemeroidy
  • přestanou problémy s únikem moči

Pánevní dno a lepší sexuální prožitek

Jakou souvislost mají svaly pánevního dna a lepšího sexu? Velkou. Opravdu. Vagína je orgán. Bohužel elastický orgán, který postupem času ztrácí svou pevnost. Navíc je k tomu všemu plná různých nervových zakončení.

Tím, že budete posilovat svaly kolem vagíny, zúží se její tvar a tím se s partnerem navzájem více ucítíte. Muž proniká do užšího prostoru, což vede ke zvýšení jeho citlivosti a zvýšení jeho prožitku. U ženy spočívá zvýšení prožitku v tom, že lépe svým penisem dosáhne na všechna nervová zakončení, která jsou ve vagíně, a dá jim příjemnou masáž. A přesně tato nervová zakončení ženě přinesou ten správný sexuální prožitek vedoucí k orgasmu.

Jak ho zpevnit

Ke zpevnění svalů vedou dvě cesty, obě dvě jsou velmi snadné, jedna z nich navíc i uspokojivě příjemná.

Cvičení

Nebavíme se o cvičení a tvrdé dřině ve fitness centru, spoustě potu a hodinách času. Svaly pánevního dna procvičíte daleko snadněji. Nejjednodušší způsob je zpevňovat je, kdykoliv si vzpomenete – v práci, při uklízení, když čekáte na autobus. Chvilka denně stačí. Vzpomínáte na to „vcucnutí čůrání“ ze začátku? Tak to je přesně ono – opakujte neustále dokola, zatínáte tím svaly a tím ji posilujete.

Druhý způsob jsou Kegelovy cviky – jedná se o soubor snadných cviků, kterými protáhnete tělo a hlavně zpevníte svaly. Jsou snadné a nepotřebujete žádnou fyzičku.

Erotické pomůcky

Pokud nejste úplně cvičící typ, nebo si chcete dopomoc i jinou, třeba zábavnější formou, vyzkoušejte erotické pomůcky. Pro zpevnění pánevního dna jsou nejlepší Venušiny kuličky nebo vibrační vajíčka. Zavedete si je do vagíny a snažíte se je udržet uvnitř po co možná nejdelší dobu. Nejenom, že se můžete nažhavit a připravit na svého partnera, ale celkově si zkušenost s nimi užijete. Takové Venušiny kuličky při úklidu nebo procházce jsou parádní zážitek.

Pánevní dno a muži

Pro muže je pánevní dno stejně důležité, jako pro ženy. Kromě již zmíněných pozitivních zdravotních účinků pevných svalů pánevního dna, dojde u mužů navíc i ke zkvalitnění erekce a získají lepší kontrolu nad svou ejakulací.